The Glamrocks

GLAMROCKS ‘TRIBUTE TO THE REAL GLAMROCK HEROES’

Toni Peroni (drums o.a. HET GOEDE DOEL) en zanger Marcel Vandenberg leren elkaar kennen op een festival in Utrecht waar ze ieder met hun eigen band optreden....jaren vooraf roept een bevriende café-eigenaar al tegen ieder afzonderlijk dat ze elkaar zeker moeten ontmoeten...”Jullie zijn alle twee even hyper en gek”.....En nu is het dan eindelijk zover. De klik is er meteen, na de nodige biertjes en het uitwisselen van de telefoonnummers gaat ieder zijn weg, onder het motto: als iemand een leuk idee heeft voor een muzikaal project, laat maar weten...

Twee dagen later... Marcel neemt contact op met een idee... Er wordt afgesproken in het Utrechtse café Kanaalzicht... Dan ontstaat het idee om een ‘echte’ Glamrock band te beginnen, dus de early seventies... Sweet, Slade, David Bowie, Gary Glitter, Alice Cooper, Mud, T-Rex, Mott The Hoople etc..etc..

 

Na intensief overleg wordt hun ‘droombezetting’ een feit... Johnny Dooms (o.a. 12 jaar bassist in Powerplay) wordt benaderd, hij ziet het meteen zitten en zegt volmondig ‘JA’....en (heel belangrijk): hij is ook een geweldige zanger!

De keyboardpartijen neemt Hans Martenz voor zijn rekening. Jarenlang in de befaamde top 40-formatie ‘Go To The Max’ ervaring opgedaan, en de enige echte Orkestleider, muzikaal zeer geschoold en studio eigenaar...en ook Hans zingt geweldig! 

Dan natuurlijk een gitarist...daar was de keuze niet zo moeilijk: Alfred Vanderlinden is de belichaming van het hele Glamrock-concept, hij ís namelijk Glamrock, dus wat ons betreft de enige optie. Aardig wat ‘vlieguren’ gemaakt bij de befaamde BINTANGS en de BIG BAM BOOM band.