The Given Horse XL

The Given Horse bestaat uit het duo Johannes Peetsma en Marius van der Leij. Radio 3FM noemde het 'Een stoerdere versie van Acda en de Munnik'. Maar om het ze nog meer energie te geven hebben ze de krachten gebundeld met Jorik de Heij (saxofoon) en Sam Haug (cajon). Samen zijn zij THE GIVEN HORSE XL. Verwacht een knallende energie die van het podium spat terwijl de hits voor jong en oud om je oren worden geslingerd in een fris, akoestisch jasje.

 

Ze waren te zien in o.a De Wereld Draait Door, ZappLive en met volledige band speelden ze menig maal bij 3FM. Ze spelen elk jaar op Oerol en ook Zwarte Cross is nu toegevoegd aan het rijtje. Tijdens Eurosonic/Noorderslag waar ze meerdere keren speelden kregen ze lovende recensies van verschillende landelijke platforms. Eind 2015 wonnen ze de publieksprijs van de Friese PopAwards. Momenteel spelen ze zo'n 100 keer per jaar door het hele land. 

 

Jorik en Sam die samen het gedeelte XL vormen kun je kennen van Mooi Weer Op Straat, een fenomenale akoestische band die zowat elk feest in Nederland plat heeft gespeeld. Door de ervaring die zij hebben toe te voegen aan The Given Horse knappen ze uit hun jasje. Daarom hebben ze vanaf nu maat XL nodig.